Jag gillar dig

Jag bloggar inte så ofta, detta är en sanning om mig.
En annan är att jag inte gillar sista april, det är alltid kallt och jag brukar alltid bli besviken vid de tillfällen jag har varit sjuktpepp på detta dag.
Jag gillar inte att frysa
Jag gillar att ha många tröjor på mig, många byxor, en varm filt och se på tv. Det gillar jag.
Trots att det var en kort och kall timme i bourlongern idag så var det mycket trevligt.
Jag gillar trevligt.
Jag gillar också timbiktu, han är trevlig.
Jag gillar skolan
Jag gillar klassen
jag gillar att fylla år
jag gillar inte att göra folk ledsna
jag gillar att göra folk glada
jag gillar att överraska
jag gillar dig
Jag älskar AMFSA
Jag älskar Robin
jag gillar livet!

/Marielle

This is for you, Maran!



Puss
/Amanda

Allmänt

Uuuusch, hade beställt ett par chinos från Ellos, och idag fick jag dom. HUR FULA SOM HELST. Alltså, ellos, ni måste verkligen sluta tillverka kläder i prasselbyxematerial. Och ni får inte påstå att ett par byxor är beiga när dom är mörkbeigt diarrefärgade. Näej. Fuck you ellos.

Vad bättre är är att jag har skaffat en bräda. Så nu är vi två skejtare med brädor och tre utan. Det artar sig!!!

Nu måste jag tvätta håret paniksnabbt och ta mig in till boulongern. Sol, bubbelvin och underbart sällskap väntar.
PUSS /Amanda

Jag har byggt en kjol.

Och jag är mäkta stolt! Jag blir barnsligt stolt varje gång jag gör något kreativt. Vad jag gjorde med kjolen var ungefär som så att jag klippte av den från toppen som den hade när den var en klänning. Men jag använde den inte som klänning och kan alltså stolt berätta att jag sytt kjolen nästa gång någon frågar. Det är också precis vad jag tänker göra. Jag har dessutom bakat finfina chokladbollar att ge till mina vänner då vi om ungefär en timme ska samlas på gräset, i solen i parken. 

Patti Smith <3

För 2 år sedan var jag inte på peace and love i Borlänge och det var synd. Patti Smith var nämligen där. Jag minns att jag tänkte "hmm, Patti Smith kanske är bra..." och letade fram mammas skiva. Jag tror att det var Frederick som jag lyssnade på och då gillade jag det inte alls. Frederick är en av mina favoritlåtar med henne nu och jag ångrar bittert att jag inte tog mitt förnuft till fånga och åkte till Borlänge när hon spelade där. MEN, lyckan är räddad och jag kan sluta vara bitter över det jag missade, hon kommer nämligen hit igen! Hon spelar på Stockholms Jazzfestival i sommar och jag tänker åka dit! Alla som är på får följa med :D
Bästa födelsedagen idag också! Snyggaste brudarna kom hit och gav mig de bästa presenterna någonsin <3
/s

19 är nog en rätt värdelös ålder igentligen

Yrvädret fyller 19 imorgon och bloggar för första gången på evigheter. Jag vet inte varför, jag har bara haft noll inspiration och inte känt för att sitta framför datorn och dega. Jag skickade in min projektarbetesrapport idag så nu är det över, oket som legat på mina axlar i några månader är borta <3
Dagen har varit aningen förvirrande, jag tror inte att så många förstod vad jag sa idag, det kändes iallafall så. Och sen åkte jag hiss idag, eller jag tänkte åka hiss men istället för att trycka på knappen till rätt våning så speglade jag mig i hissen=moget. Det var inte förän en äldre man klev in i hissen som jag kom på att jag kanske skulle åka upp också..... suck, jag kände mig lite borta. Alldeles nyss var jag och mamma ute och cyklade en lång stund för det brukar vi göra kvällen innan jag fyller år och det är så mysigt. Jag har ett minne från när jag var ungefär 7 år och vi cyklade en tur i Älgered där jag är född. Det var en magisk cykeltur för solen höll precis på att gå ner och tibasten blommade. Ända sedan dess har jag försökt återskapa den turen men inte lyckats och jag gissar att det ska vara så. Jag menar, jag är inte 7 år längre, jag bor inte ens på samma ställe och inte så mycket blir lika magiskt som det en gång var längre. Jag och mamma höll på att bli överkörda av vovlohuliganer med keps istället.
/s

Skater Spice


"I did it!"

Så äre

Wow, hej alla stockholmspeppade snyggingar. Jag har hittat swebusbiljetter för 68 spänn!! Iofs får vi avresa klockan sju, men kom igen, det pallar vi. Frukost på bussen låter faktiskt bara mysigt. Tänk er, sitta på en lagom skumpande buss med kaffetermos, kanelbulle och skitgrymma kompisar i gryningen. Faktiskt toknice.
Jag är så galet taggad!

Trött på Gävle. Tänker dra snarast.
Hejrå
/Mandapanda

You don't own me.

I'm young and I love to be young
I'm free and I love to be free
To live my life the way I want
To say and do whatever I please

De där sommarloven vi ska längta tillbaka till hela livet.

Jag fick precis en ångestattack för något som hände för typ 10 år sedan om inte mer. Idag hade det inte varit ens en liten grej utan bara rätt kul, men för mig som tyst lågstadieflicka var det en stor grej. Jag var på läger och första dagen skulle vi leka namnlekar. Namnlekar har alltid varit ångestframkallande, men för mig som tyst, ganska långsam lågstadieflicka och yngst i en grupp med nästan bara killar som inte var det minsta tysta blev det nästan övermäktigt. Vi satt ute i solen och vi skulle leka leken när man slår varandra med en tidning. Dock var regeln att man som tjej var tvungen att säga namnet på en kille och som kille namnet på en tjej, då fördelningen var ungefär trettio killer, fem tjejer kan detta tyckas orättvist med det var det ingen som reflekterade över. Jag lärde mig ett namn. Hampus, jag hade aldrig träffat någon Hampus men namnet var med i den vita stenen så det var ganska lätt att komma ihåg. Därav sa jag Hampus varje gång någon sa mitt namn, skitsmart. Problemet låg bara i att jag satt vänd så att jag hade solen i ögonen och inte var helt säker på vem den där Hampus egentligen var, alltså missade jag också när det var han som stod i mitten. Minns att någon skrattade. För mig som tyst lågstadieflicka var detta otroligt jobbigt. Jag var van med att inte göra fel, jag var van med att inte bli skrattad åt, jag var van med att vara snäll, tyst och ganska omtyckt av de flesta. Såhär tio år senare förstår jag inte att det fortfarande kan knyta sig i min mage av det där. Men då var jag troligtvis helt säker på varför det var jobbigt. Dock tror jag att vad jag visade utåt var ett litet fniss, jag tog tidningen och försökte leka leken. Trots att jag var långsam och fick stå i mitten längre än alla andra. Inte ens som tyst lågstadieflicka trodde jag nämligen på det där med att visa känslor. Och tur var väl det. Annars hade jag mått dåligt på riktigt av minnet. 

//Fanny

Fräscha bruden snackar om sig själv

Imorgon ska jag göra massor av saker. Jag ska lära mig skejta, bita Simon (ni borde testa, det äger), prata med SYON fast hon bara vill förstöra mitt liv, snacka om narcissism på samhällskunskapen och lämna in projektarbetet. Ja jävlar.
Det där med narcissism kommer gå tokbra, jag är nämligen mycket insatt eftersom jag själv är tjockaste fetaste narcissen som någonsin funnits. Allvarligt talat, jag skulle kunna analysera mig själv oavbrutet i en vecka. Insidan av min navel är det intressantaste jag vet.
Nu ska jag nog sova, och hata mig själv jättemycket för att jag inte orkade tvätta håret. Idag har jag haft ungefär samma frilla som Erics syrra i 70's show. Och eftersom jag är för lat för att duscha (fresh tjej) så kommer jag ha den imorgon också. Aja, kul för alla andra i alla fall. Ni får garva, det är okej.

Projektrapport? Amen moget då!

Nedan nämnda Facestat är också testat av mig. Jag har provat så många som tre bilder nu ock fascineras en smula över resultatet. För det första så blir jag irriterad över negativa svar. Liksom, vafan? Jo! Jag är pålitlig! DU kan vara opålitlig! 
Jag glömmer lite bort att det faktiskt inte är ett personlighetstest och att de som sitter där och påstår mig vara opålitlig inte känner mig. De har aldrig ens pratat med mig! Sedan blir jag en aning fascinerad över skillnaden på de olika bilderna. På två av tre är jag attraktiv och 26, på en är jag smart, på två är jag normalsmart, en på gränsen till dum. Jag är inte rolig på någon av bilderna, liberal på alla. På en är jag halvfattig, på en rätt rik. På två superdejtar jag, på en har jag afroamerikanska drag. Det är skitmycket av det där jag vet inte stämmer. Och ändå blir jag irriterad när de har svarat så som jag inte vill. Men det är ganska roligt! Kanske borde börja bete mig som 26! 

Puss! Fanny

Dom hittar bara på

image69weight
skinny
ethnicity
Caucasian / White
political affiliation
very liberal
relationship status
dating
gender
female
intoxicated?
false
trustworthy?
false
wealth
average
attractive?
true
age
20
intelligence
average
funny?
false

Det säger i alla fall Facestat

Ångest, ångest är min arvedel

image68
Den här bilden ger mig svårartad ångest. Det är inte lätt att acceptera att man ser ut sådär.

Notting Hill

Det fascinerar mig en smula, hur jag tidigare inte har reflekterar över att snubben deppar i ett halvår över en kvinna han hade sex med en gång. EN GÅNG! De hängde EN dag. De sa inte skitroliga saker, hon frågade vad som är grejen med bröst. En fråga jag ofta frågar, får aldrig den sortens cred! Men allvarligt, han är sjukt patetisk! De känner inte ens varandra och han deppar. 

Peppad brud

Grr, jag kanske fick hetaste jackan idag. Den är svart, blank och snygg. Älska den.
Dessutom, kirrade tre kurs-MVG'n, två preliminära och ett spikat. Heja mig! Bra dag. Dessutom lyser solen. Jag kanske älskar ALLT!

Snart dyker väl lite brudar upp här, pimp som jag är. Vi ska glo på Citizen Kane och sen ha Twin Peaksmarathon. Grym kväll. Och imorn blir det paaarty för Andrea som blivit 19 och ruskigt mogen. Vi köpte present idag. Seriöst, var det någon som tog med sig den? Haha, tänk om påsen står kvar utanför affären. Lol på oss isåfall.

Aja. Idag lärde jag mig skejta, typ.
image67

Morgon

Det är morgon och jag sitter i skolan, inte allt för konstigt. Dock är bara hälften av klassen här idag för att den andra delen har fått ledigt. Livet är orättvist. Snart, snart ska jag läsa upp mitt filmtal om 300 som för övrigt är världens snyggaste film och som jag har hypat som tusan nu den senste tiden. Men det är den värd.


Puss
/Marielle

Haha, balleliv.

Haha, jag är värsta msn-polarn med en tokdesperat snubbe från USA. Han vill så jävla gärna ha en tjej! Och det är så kul! Jag är hans internetpsykolog/livscoach.
Hans första problem är att han är ganska ful, men det skulle inte spela nån roll om han bara skaffade sig lite personlighet. Liksom, han snackar bara om att tjejer inte vill ha honom. Enbart!
"buhu, jag såg den tyska tjejen igen, hon köpte glass, men hon har pojkvän" kan han inleda en konversation. Och jag bah "oh no thats soooo sad". Och sen fortsätter det så forever. Haha, det är så sjukt tråkigt.
Men idag peppade jag totalt. Jag bah "Have you seen any hot chicks today?" och han bah "alot!".
Mitt liv är så kul. Haha, verkligen.

För övrigt är jag bra på att göra intryck:

amanda säger:
men röj förra gången du! dina kompisar måste ha tyckt att jag var konstigaste människan
Ida - It'll all get better in time säger:
Haha dom tyckte du var rolig Dom tjajtar fortf om det här med när du sa att du också ville ha skägg

Nu peppar vi för fotbollsmatch på tisdag. PUSS! /Amanda

Nerds gone wild

Det här tycker jag är helt underbart. Två snubbar, medlemmar i den nystartade föreningen för extremt nördiga Star Wars fans; Jedi Church, började puckla på varandra med en krycka när de var ute och filmade ljussvärdsfighter. Den ena killen har alltså på fyllan med hjälp av en svart sopsäck klätt ut sig till Dart Vader.
Jag ser scenariot framför mig. Två nördar ute i det fria, den ena andas tungt och är iklädd en svart sopsäck, den andra filmar. Båda har kryckor. Plötsligt, enligt uppgift beroende på "deras starka övertygelse" slänger de sig på varandra och börjar puckla på varandra skrikandes klassiska slagord som "Your lack of faith is disturbing" och "Don't underestimate the Force!", med brutna målbrottsröster.

Jag blir helt lycklig inombords av sånt här! Läs mer här.

I don't see what anyone can see in anyone else but you

Haha, så jävla weird. Vissa facebookmänniskor har blivit hackade eller nåt, så det skickas sjuka meddelanden från deras profiler. Jag fick tips om "lovestick enlarger pills" från killen som gjorde min tidningsintervju.
Det är humor. Jag ska förstora min kärlekspinne.
För övrigt var kärlekspinne det sötaste namnet någonsin på, eh, manskönet. Det ska jag börja använda, bums.

I eftermiddag ska jag baka fyrtio chokladbollar med tuttifruttiströssel och sen ska alla underbara amfsa-bloggerskor träffas, antagligen hemma hos Posh, också ska vi lära oss spela Anyone else but you.

Kanske blir bästa eftermiddagen som någon någonsin upplevt. Skulle faktiskt tro det.

Neeiiiinnn

Vill ni veta något weird? Jag håller på att bli en så kallad "fräsch brud".
Idag kom jag på mig själv med att ha ljusa jeans och vit t-shirt till uppsatt hår och sparsam sminkning. Dessutom målade jag nageltopparna vita och använde överlack. Jag måste ju vara helt jävla sjuk i huvudet.

Jag har också beställt ett par beiga chinos och känner mig sugen på en aning marina seglarskor. Seriöst, jag kan lika gärna dränka mig.
Eller börja dejta en brunbränd bankir i rutig shorta och moderna-men-foträta-skor. Potato, potatoe.

/MANNEN (amanda okejrå)

Sprutor, sterila rum och fjärrkontroller

Jag vet nu säkert, for sure som det heter på det engelska språket, Jag är inte, inte rädd för att ta sprutor!
Jag var idag och skulle vaccinera mig emot hepatit A och B eller Twinrix som det heter. På läkarhuset i Gävle mötte jag en trevlig receptionist, en trevlig och väldigt lugn sjuksköterska och en mycket trevlig men kanske hypokondrisk läkare. Anledningen till hypokondrin var inte att hon var rädd för att ta mig i hand eller så utan att hon spenderade ca en halvtimme till att upplysa mig om alla katastrofsenarion som skulle kunna inträffa när jag befinner mig utomlands. Man kan inte bara få diarré utan du kan också få någon konstig djungelsjuka som man kan dö av. Mycket fanns det att tänka på, ät inte det, drick inte det, gör absolut inte så. Just det, nu minns jag ett abslout not-to, nämligen äta och se på tv samtidigt. Låter ju lite konstigt att man absolut inte får göra det, men så här ligger det till, det finns tydligen fler bakterier på fjärrkontrollen än på toalettsitsen. Äckligt va? Det ironiska är att de som ofta drabbas av såkallad turistdiarré ofta, ofta ligger på rummet och tittar på tv och, såklart, äter samtidigt.

Efter den väldigt upplysande halvtimmen var det dags att möta nålen. Jag blev visad in i ett väldigt sterilt rum av den trevliga sköterskan. Samtidigt som jag sätter mg ner börjar hon duka upp allt som behövs för att göra sticket. Allt börjar kännas lite jobbigare. När hon var klar kom hon fram och frågade om jag kanske ville ligga ner. Manlig som jag är blir svaret "nej, det ska nog gå bra". Hon börjar tvätta armen så som de alltid gör, nervositeten börjar sätta in, sedan hör jag "nu sticker jag" och sen var det över, nästan innan det hinner börja.

Jag känner mig stolt och nöjd. Dock lite mindre nöjd när jag istället för att få en klubba som belöning får betala 1150 kr. Men jag fick choklad av mamma när jag kom hem. :)

That's all fokes!

/Marielle

Betty

Ugly Bettys föregångare var den colombianska serien "Betty La Fea". Här är Betty i den serien:
image66
Alltså.. Jag vet inte riktigt vad jag vill säga med det, men jag kände att jag måste bara dela med mig av denna spännande information.
Het brud hursomhelst. Grymma brillor har hon också.

Say whaaaat?!

Alltså här var det aktivt som bara den! Vi har nu 231 besökare! 231!  Så för att upprepa Baby Spice, när hände detta? Hur som helst så är det sjukt bra och jag är fett stolt, dock känner jag att jag inte kan ta åt mig så mycket av äran eftersom jag inte skriver så mycket. Jag lyfter däremot på hatten för Mandypandy och Fannybunny, som är de effektivaste bloggerskorna! Tack för att ni håller bloggen levande flickor! jag ska skärpa mig.


PUSS
/Marielle

Nej, människorna styr inte världen för att vi har vapen. Djuren gillar oss! Det är därför!

"Här, klappa den svinstora, håriga giftspindeln! Den är inte alls farlig! Sedan kan du få prova att lägga den här ormen som kan strypa folk runt halsen. Den är nämligen också helt ofarlig. Snäll rent ut av! Att livsfarliga djur är livsfarliga är bara en myt. Allt som behövs är att man är snäll mot dem, ger dem kärlek och inte är rädd. "
Typ så brukar det låta på diverse djurparker. Jag läser denna artikel, och känner att ÄNTLIGEN! Någon har fattat grejen! Tack björnen! Kanske slipper vi livsfarliga djur i framtiden! Slår vad om att jörnskötaren var typiskt en sådan kille i grön väst med många fickor som tvingade rädda, gråtande barn att klappa giftspindlar.
Det bästa är att man försvarar björnen med att han blev rädd. Han hade väl för fan bara tröttnat på att vara duktig! Shit, det är ok att säga nej! 

Smurf-bop

Kom igen alla sommarpeppade människor, alla ska lyssna på smurfhits!

image65

Ballongprästen, var är du nu?

Det här tycker jag är fint.
En präst kommer fram till att "Ja, om jag tar ett tusen heliumballonger så kan jag flyga upp till gud!". Också gjorde han det.

Nu är han försvunnen. Men hans ballonger har hittats.

Vafaaaan?

168 besökare!??!?!?
NÄR HÄNDE DET HÄR? :D

Fy fan vad vi är bra.

Update om sånt som är coooolt

Alltså, alla som bangar de Niro är lesbiska. Fanny, du är lesbisk. Bara så du vet...
Själv är jag en rejäl karl som aldrig skulle banga en het italien-amerikan. Jag har nog en liten förkärlek för sånna, verkar det som.
Italian stallions och gasmasker, det är skiten alltså.
Och Spinning Jenny på valborg! Alla som inte är där är töntar.

Kom på en grej,

är det alltså bara jag som inte tycker att Herr De Niro är speciellt het men inte skulle banga på Björn? Eller alltså, jag och resten av alla svenska kvinnor mellan 12 och 73?

Åh, men kära nån!

Här har jag gått omkring och tänkt att det där med att länka Aftonbladet kan väl inte vara så jävla effektivt? Eller? Alltså, det kan ju i alla fall inte vara som att skriva om sverigedemokraterna, vilket bevisligen är helt sinnessjukt effektivt. Turned out, det var precis så effektivt som jag inte trodde att det var. Det skrämmer mig. 

Jag tänkte fortsätta på serien benvaxning. Jag håller inte reda på i vilken blogg jag skriver vad, men benvaxning har varit det enda jag kommit mig för att skriva om de senaste tre dagarna. Det enda som händer i mitt liv är nämligen benvaxning och vår. Då alla skriver om våren och jag redan har det avklarat så väljer jag vax. I alla fall, jag har fått en röd fläck på benet. När kommer den att gå bort? Jag tror att den beror på att Frk. Larsson ringde medan det satt en waxstripe på just den fläcken och jag inte ville skrika i hennes öra. (Utifall jag plötsligt hade blivit en sådan som skrek.)

För övrigt måste jag bara säga att jag ett antal gånger fått rätt gissning på kepstjejen vid första försöket. Hon är alltså rätt uppenbart kepstjej. 

Puss Fanny 



Shit.

Satt och slösurfade lite på aftonbladet.se... Fick plötsligt syn på den här bilden:
image64
Och jag bara kände; "Fy fan vad du är orättvis ibland, Gud".

En till hyllning till Robert "Sex On Legs" De Niro (eller "AAAH JAG FÅR KÅTSLAG OCH DÖÖÖR!!! KOMSI KOMSI<3")


image63

Posh <3 de Niro = så jävla galet skitsant!


Jag är upp över öronen förälskad i Robert de Niro. Fast på ett platonskt sätt. Eller näe, ska jag vara ärlig, vilket man ska vara, så är det kroppsligt också. I alla fall i Taxi driver och Tjuren från Bronx. Efter en kort men välarbetad analys kan jag nog påstå att ju högre siffra som står bakom titel produktionsår, desto mer platonsk blir min kärlek. Men nog om det. Anledning till inlägget är den rysligt fängslande otroligt fantastiska filmen Cape Fear som jag just sett, tack vare mitt privata filmbibliotek och min väldigt pålitliga filmtipsare, Baby Spice.
För alla som är lika fattiga som jag var senast igår, och inte har sett den; se den! Robert de Niro gör förstås, som alltid, en grym rolltolkning, den här gången som en hämndlysten psykopat (vilket kanske i och för sig är något helt nytt för honom, men vem bryr sig? Herregud, han gör det ju så bra!). Dock är han inte ensam om att glänsa. Juliette Lewis klarar rollen som naiv/förvirrad/revolutionär femtonåring helt fantastiskt, och när Robban och hon kör sina dialoger är det, utan att överdriva, nära att jag får gåshud.
Att det är Martin Scorsese som står för regin gör förstås inte saken sämre, eftersom kombon de Niro/Scorsese ännu inte, så vitt jag vet, misslyckats en enda gång.

image62


Nu har jag förstås inte fullständig rätt att uttala mig om filmen egentligen, eftersom jag ännu inte sett orginalet. Dock ska, enligt filmgurun Amanda, Scorseses version faktiskt vara bättre, och det om något är ju onekligen ett gott betyg.
Det var cirka hur länge sedan som helst jag såg en film som jag blev lika nervös, rädd och helt galet uppslukad av, så jag säger bara tack, Amanda, för att du gjort mitt liv lite rikare!

Posh

livet är en fest, speciellt när man tar studenten...

ÅÅÅH! Idag har jag suttit i solen och druckit milkshake!

Jag har haft stora solglasögon helt befogat och för första gången på väldigt, väldigt länge ångrat att jag tagit på mig långkalsonger.

Jag har vidare tagit på mig rollen som överfejkad bimbo med jättestora bröst, som (vilket jag fick reda på efter att jag lovat att visa min tolkning), ska spelas upp på en scen i aulan. Tur att så många under min uppväxt otaliga gånger upprepat att det är viktigt att kunna bjuda på sig själv.

Till sist har jag även tagit mig till ett ganska coolt ställe, ni har förmodligen hört talas om det (och om ni är riktigt tuffa typer har ni säkert varit där också). Stället heter Sandviken. Där snörade jag på mig ett par skor med fastskruvade järn under, tog ett paraply i handen, som jag lyfte, viftade på och snurrade medan jag skuttade till den gamla dängan Singing in the rain i åtminstone femtio minuter. En förvånansvärt värd sysselsättning för alla skeptiker.

Och nu svimmade intresseklubbens ordförande, för jag har just berättat om min dag. Det var en bra dag!

En grej till; DET ÄR BARA SJU VECKOR KVAR TILL STUDENTEN!

Puss från Posh

Mumsi

Aa nu ere ju såhär atteh, jag joggade en halvmil nyss!! Sen gick jag resten. Heja mig, jag är bäst.
Älskar att ha mycket jobbigt att fundera på. För liksom, eftersom man så gärna vill undvika det kan man anstränga sig hur mycket som helst. Fatta mycket fett jag bränner på mitt känsliga psyke.

Puss!
Amanda

Det där med benbehåring...

Jag har ägnat ca 30 minuter åt att vaxa benen, och ja kan inte bestämma mig för om jag tycker att det fungerar eller inte. Det funkar på vissa fläckar, men inte på alla. En smula irriterande. Dock var hela processen relativt smärtfri, vilket uppskattas.

Får gå några dagar sedan kan jag bestämma mig. Kanske är ändå sådan frätande gegga bäst att använda...

And I'm jello, baby

Jag känner att jag faktiskt helt enkelt bara måste lyssna på Weezer och önska att jag vore olyckligt kär. Det är sånt man bara kan önska när man har glömt bort hur det känns. Därför är jag lycklig.
Men liksom jag vill vråla och gorma ut smärta och kuta in i dörrar med skallen först. För det känns så jävla mycket! Liksom, jag vet inte om jag har berättat det, men jag har haft en totalt apatisk peroid. Moget att inte känna saker liksom. Men nu känner jag att jag har placerat hjärtat på utsidan igen, och det känns tokigt bra.
Jag hoppas att pulsen börjar slå sådär "aj fan det gör ont i bröstet"-hårt igen. För någon tjusig typ som jag kan rodna inför och tänka på innan jag somnar.

hurtighet,peppen,kaffe,sång och sally oldfield

Haha! Jag vet inte om det är något speciellt som drabbat amfsa, men jag känner mig också som baby beskriver nedan. Jag joggade idag jag med och sprang till och med längre än vad jag brukar. Jag började liksom tidigare än än vad jag annars gör och sedan sprang jag 3 kilometer enda hem. Jag kunde ju inte sluta springa innan jag nått platsen där jag annars slutar springa och när jag väl var där var det ju lika bra att  fortsätta lite till. Hurtigt värre.
Lyckad dag. Jag sjöng tydligen så att min nya sångpedagog fick gåshud också :D  jag kan vara bra! Kaffe med Anna  A och Jonas vid vattnet var inte helt fel det heller.  Fler sådana  här dagar tack! Nyss kom mamma och pappa hem med en skiva med Sally Oldfield så jag sitter och njuter till hennes sånger. Prova det!
/sara

Posh och Baby

image61

Snygg-Amanda berättar lite om sitt perfekta liv

Alltså jag är så jävla lycklig och peppad! Typ hela tiden dessutom! Jogga och käka nyttigt is the friggin' shit maaaan. Endorfiner gör dig snygg.
Nu lyssnar jag på weezer och känner mig sådär lycklig som bara en ångestfri tonåring som snart ska ta studenten kan göra (antar jag). Har ingen som helst studentångest längre. Alltså, vafan, jag ska ju fortsätta plugga i typ hundra år till, bara på ett roligare ställe och kurser som jag själv har valt. Det är fan i mig inget att ha ångest över.

Just ja, Poshen och jag bestämde att vi ska ha tapasmiddag med tillhörande filmtitt + Twin Peaksmarathon på fredag. Är ni på eller? Det kommer bli hur bäst som helst, så det borde ni.

Miljoner lypsylkladdiga pussar från Baby.

Buskmannen, sommarpepp och allmän "jävlar vad jag är glad att jag lever"

Angående inlägget under tror jag vem den uppenbara "hej jag är kepstjej"-tjejen är. Så uppenbar är hon!

Nu sitter jag här och väntar på Posh. Vi ska ut i solen och svettas. Raaaoor! Jävlar vad jag är sommarpepp. Fan, brudar, kan vi inte bara ta och styra upp den här sommaren till något helt perfekt istället för att bara snacka om det?
Ni vet, grillfest på stranden och vinpicknick i bålleskogen. Sand mellan tårna, skitkalla sjöbad och mörtfiske på en brygga i solnedgången? Jag är i alla fall på. Skitpå.

Studentpå är jag också. Och jävligt pepp på Andreas party, och på valborg. Fyfan vilket fint liv jag har ändå. Och det har jag insett först efter att jag börjat käka på bestämda tider. Hahaha, jag älskar hemmasnickrad tonårsångest (det är min grej).

Dessutom älskar jag humor utan hjärna. Sån där som kommer från magen. Alla som såg Hundra Höjdareavsnittet med Buskmannen fattar vad jag menar.

"The world famous Bush Man"

Kepstjej?

Anna          -jag har bestämt mig för att bli en kepstjej
Marielle     -det är ju skitcoolt
Fanny        -aa, men du får inte bli som tjejen på Vasa, för hon är så uppenbart "hej jag är kepstjej"

Hälsohetsen fortsätter

Jag börjar återkomma till livet efter ett par timmars koma. Dessutom har jag badat, så jag har inte 12 timmars förfest/fest/efterfestblandning av rök, sprit, svett, oidentifierbart kladd och chokladsås ingeggat i håret längre. Helt underbart!
Dock har jag fortfarande tokig träningsverk i benen. Haha, och i eftermiddag ska jag och Posh Spice ut och jogga igen. För övrigt är hon världens bästa träningspartner.
Igår berättade jag för pappa hur bra hon är på att peppa. Liksom, jag kan inte stanna inne när jag lovat henne att jogga, och när vi väl är ute så kör hon positiva mantran och säger saker som "det sitter i huuuuvet, spring en bit till så känner du att du klarar det". Och jag lider, är halvdöd av utmattning inombords, men pinnar på en bit till och försöker klämma fram käcka kommentarer mellan flåsningarna.
Pappa fick något nostalgiskt i blicken och blev påmind av hur han och min morbror peppade varandra när de tränade som mest. Båda två var riktiga biffar till gymråttor, och min morbror vann typ sm-silver i tyngdlyftning för 50-plussare här om året.
Anyway, pappa berättade hur de brukade vråla saker i stil med "din jävla meeeeeeeeees" och slå varandra "så att det sved till riktigt ordentligt" i peppande syfte.
Jag kunde inte låta bli att känna mig lite glad över att jag och Posh inte kommit riktigt så långt än. Haha, jävlar vad förvånad hon skulle bli om jag plötsligt skrek "jävla meeeees, öka takten dåååå" och sparkade till henne på smalbenet. Och jag skulle känna mig jätteelak!

Nu tror jag att jag ska sminka mig och försöka tänka snälla tankar om min spegelbild.
/mandipand

Bläääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääää

Alltså jag är så fruktansvärt trött och ful just nu. Det är deprimerande. Jag ser bara äcklig och sliten ut, och det stämmer väl ganska precist in på verkligheten.
Nu ska jag ta ett bad och sen typ däcka eller nåt.

Amanda

Hälsodebatt

Gudars! Här var det aktivt!

Jag tror mig ha missat hälsohetsen, dock hade man ju kunnat förutspå den, den brukar ju infinna sig såhär års. Strand 08.

Personligen är jag otroligt contra det här. Precis på samma sätt som jag är otroligt contra GI. Eller GI är jag contra för att det inte fungerar, hälsohetsen är jag contra för att den inte är det minsta hälsosam. Raringar, det är såhär att om man motionerar bränner man typ 100 kalorier mer än om man pratar i telefonen, i timmen. 100 kalorier är ungefär lika mycket som femton gram choklad. Alltså ingenting. 

Det är också som så att ätstörningar kommer ur något. Det är inte så att man vaknar en dag och tänker "Vilken utmärkt dag för att skaffa anorexi!" Det är snarare så att man tänker "Shit alltså min mage putar ut lite, bäst jag bantar lite, äter lite hälsosammare." Och sedan är man fast i ätstörningsträsket och har för alltid fuckat upp sin underbara ämnesomsättning. Nästa gång man önskar frossa i onyttiga saker varje dag så kommer det att synas, inte bara kännas. 

Sedan är jag också en kraftig förespråkare för att ge kroppen det kroppen vill ha. Om kroppen säger sov, så sover jag. Om kroppen säger spring, så springer jag. Om kroppen säger ät socker! så äter jag socker. Svårare än så behöver det inte vara. Givetvis finns det undantag av människor som missbrukar socker. Men att hänvisa till det är som att säga: Vi måste förbjuda träning för det finns faktiskt träningsnarkomaner, eller, vi måste förbjuda skolan för skitmånga får magsår av att gå där! Ett ickehållbart argument med andra ord. Så, om ni ägnar er åt aktiv bantning så ägnar jag mig åt passiv, att jobba. Det är nämligen som så att om man jobbar har man inte tid att äta har det visat sig. När det enda jag velat göra i fyra dagar har varit att sitta i solen, äta choklad och läsa BON, har det enda jag gjort varit att jobba, jobba, jobba och jobba. Nu ska jag till jobbet. 

Men darlings! Kom ihåg att en kvälls alkoholintag förstör en hel veckas träning. (Jag är bruden med kollen från högstadieidrotten.) 

PUSS// Fanny

Student

Jag har badat och sprungit underklädsrace tillsammans med baby spice, och det enda jag kan säga som en sen direktrapport här ifrån Uppsala är att studentlivet verkar äga, och vi alla som snart ska ta studenten bara har bra och roliga saker att se fram emot. Jag säger bara; mina kära vänner, frukta icke, framtiden ser ljus ut!

PUSS PÅ LIVET!

Posh

Jogga...suck!

Om jag säger; illamående, svett och smärta skulle ni då tycka att det var värt det. Nej, skulle ni antagligen svara, nej, nej och åter nej. Detta mina vänner är också helt rätt svar. Det är inte värt det, hur mycket man än vill så är det inte värt det. Vad är det då jag pratar om? Jo, springa, jogga, löpa, det har många namn men det ska jag säga er, det faller ändå inte in under kategorin "kärt barn". Denna motionsform är den hemskaste, mest avskyvärda och mest hatade som finns. Till de som påstår att det är "skönt" eller att det i alla fall är skönt efteråt säger jag bara, NEJ! Det är löngner alltihop, något sådant som skönt löpande finns inte och det är inte skönt efteråt. Följderna av en joggingtur är illamående och smärta, man mår inte alls bra av det. Fatum är att det enda jag kan komma på som är det minsta positivt med att jogga är att man känner sig lite duktig efter att turen är avklarad, men det är fortfarande inte värt alla kroppsliga smärtor som är biverkningar av detta helvetes påfund.

Det sägs väl att om man hamnar i helvetet får man avtjäna diverse straff för sina synder. Jag slår vad om att om jag hamnar i helvetet så kommer jag få springa, springa och springa. För det är ju dessutom inte bara avskyvärt jobbigt, det är också otroligt tråkigt. Även om man lyssnar på sin favoritartist och dess bästa låt strömmar ur hörlurarna så kan du ändå inte njuta på grund av att du bara kan tänka på hur långt det är kvar på turen. Vädret kan du inte heller ta till dig för är det soligt så är luften så varm att det bränner ännu mer i lungorna och  värmen gör att du utsöndrar ännu mer av den snuskiga vätskan svett.  Regnar det så blir det för kallt och man kan knappt finna motiverning för att överhuvudtaget gå ut. Man blir blöt, kall och äcklig.

Jag är ledsen för detta lite negativa inlägg så jag tänkte ta upp bättre motions metoder.

- Promenera (Socialt, inte så jobbigt men ändå effektivt)

- Simma (fina slanka muskler, avslappnade, känns inte att det är jobbigt)

- Diverse träningsmaskiner i hemmet (man kan se på tv samtidigt vilket gör att man glömmer bort att det är jobbigt. Plus att man inte får dåligt samvete för att man ser på tv)

/Marielle som inte gillar att springa men ändå inte är tjock :)


Hipp hipp.

image60
Ikväll ska jag, Posh och Scary (Anna och Sara) åka till Uppsala-la-la och gå på dubbelt födelsedagskalas. Det är rätt kul, för jag blev inbjuden av det ena födelsedagsbarnet för att han är min brorsas kompis. Dessutom fick jag ta med mig kompisar. För att tacka snällisen har vi köpt en grym present till honom.
Det andra födelsedagsbarnet som håller i festen känner ingen av oss. Allt vi vet är att hon heter Linda. Men eftersom vi inte bara kan klampa in på hennes kalas utan present bestämde vi att hon också skulle få något fint. Väluppfostrade som vi är.
Nu har jag slagit in hennes present, men jag fick lite ångest. Jag hittade en bra låda i lagom storlek som jag la hennes prylar i och slog in. Men såhär i efterhand känner jag att det kanske inte var så smart. I lådan har nämligen mina äppelcidervinägerkapslar legat. Så det står saker som "viktminskning", "body boost" och "calorie control" på den. Så om nu denna Linda är tjock alternativt ätstörd har vi gjort bort oss big time.
Gudars. Får se till att närvara vid paketöppnandet och vråla "ALLTSÅ DET ÄR INTE SÅNT I LÅDAN" eller nåt.

Huuhuu.

/Amanda Baby Spice

Motionera mera/Livsstilsbloggen

Tänkte att det var dags att testa ännu en nisch på den här bloggen, nämligen "livsstilsbloggen". Anledningen till detta är att jag och min vackra och begåvade fru Amanda, aka Baby Spice, har lagt om våra vägar mot en sundare livsstil. Det är bara att inse det, att äta rätt och motionera har vinnande argument som när som helst kan kastas i ens ansikte, och förr eller senare måste man ge med sig. Jag menar, ni tappra läsare som faktiskt har hittat hit var förmodligen inte alls beredda på att få något så hurtigt och fräscht som propaganda för en sundare livsstil upptryckt under näsan, när ni i lugn och frid satt och kollade länkade bloggar. Men här är det nu:


*
Du blir snyggare (eftersom dagens ideal faktiskt innebär en slimmad kropp. Är du kraftig motståndare till dessa ideal kan du hoppa över denna punkt och gå direkt till nästa.)


* Du blir gladare
(eftersom kroppen av någon anledning börjar spruta endorfiner så fort man rör på sig.)


* Du får mer energi
(och orkar därför med en massa annat roligt senare, trots att du redan förbränt all energi du ätit på hela dagen.)


Amanda och jag började alltså idag, med att springa en mil. Eller nja, vi kanske inte riktigt sprang hela vägen, men vi gick inte hela vägen heller, så jag antar att det jämnar ut sig? Vi var i alla fall pratsamma som två lattemorsor, men sprang minsann med spänstiga steg. Absolut jämförbara med en längdskidåkare som springer för att hålla konditionen uppe under sommaren. En sådan joggingtur skapade en energisk glädje och nästan skrämmande käckhet. Jag är inte helt säker, men jag tror att vi klämde ur oss kommentarer som "Ååååh, vad skönt!", "Guuud va fin himlen är!" och "Det är så häärligt när fåglarna kvittrar." En ovan motionerare/motionska kanske tycker att det här låter tillgjort och pinsamt, men icke, för det är just denna naivt simpla livsglädje man uppenbarligen får ut av en liten motionsrunda.


Därför är mina tips som nybliven livsstilscoach:


* Ät en banan
(gärna kravmärkt)


* Snöra på dig skorna
(gärna rättvisemärkta, i ekologiskt material, och självklart fotriktiga)


* Ge dig ut på någon trevlig skogsväg och skratta dig fördärvad av ren livsglädje
(gärna åt små petitesser, som hur du får lera över hela byxorna när du råkar dunsa ner i en brunfärgad vattenpöl, eller att du ser årets första vitsippa.)


Och sen får du självfallet inte glömma att stretcha ordentligt, för ingen vill väl ha korta och hårda muskler som värsta hockeypojken?


Fridens liljor
,
Anna


Relaterade sökningar

Hahahaha, det är fan både spännande och skitsvårt att raka benen. Jag är en sån där bekväm typ som kör med frätande skum (även kallat "weet-creme") för att avlägsna päls. Men idag hade jag slut på sånt, så det fick bli engångshyvel och icke-frätande skum (även kallat "rak-lödder"). Jävlar vad det var krångligt.
Började lite försiktigt med smalbenen. Dom är ganska små och tympliga. Jag sprejade på ett lagom streck på varje ben, och sen dränktes jag i skum. Helt seriöst, det liksom utlöddrade sig från att vara två remsor, ungefär som tjock spaghetti, till att bli tre kvadratmeter kompakt skum. Första motgången var därmed avklarad. Smalbenen rakades sen utan större problem. Tjockbenen (?) vad heter dom nu igen? Just ja, LÅREN. Haha, typiskt mig att glömma det.
Låren var lite krångligare. Nu tog jag lite mindre lödder, blev nästintill lagom. Men grejen är att det är hur svårt som helst att komma åt baksidan av låren med det läskiga rakbladet. Så där stod jag, smånervös, för jag ville ju inte ha skärsår, balanserandes på ett ben, med foten på handfatet och vred överkroppen sisådär 90 grader.
Hur gör ni normala människor egentligen? Okej, det kanske är lite onödigt att raka låren, eftersom jag har uppskattningsvis tre små söta gullefjun där. Men ska det va så ska det va, tänkte jag. Och väck med gullefjunen.
Så ni andra gullefjunsmassakrerare. Hur gör ni? Klättrar ni också runt i akrobatiska ställningar och sträcker magmusklerna? Eller har ni något hemligt knep? Säääg!

HAHAHAHAHA, i love google!!! Jag skulle hitta passande bild till det här inlägget, och googlade "rakblad". Seriöst, snubbarna/snubborna bakom google har HUMOR.
image59


orka rubriiiik

Hahaha, vi är så jävla dåliga på att blogga.
Igår sa en klasskompis (jävligt klockers), "ja alltså den (bloggen) är ju bra, men ni uppdaterar väldigt sällan... för att vara fem personer alltså".
Mm. Ambitionen från början var två inlägg var om dagen. Det blir 10 inlägg/dag allt som allt. Haha. Drömmar är för färskingar.

Idag ska jag cykla ut i det strålande vårvädret och ta mig till ett mysigt dagis och läsa min omysiga barnbok för en barngrupp.
Jag har som projektarbete att skriva en existentiell barnbok, och nu har jag alltså kommit så långt att den ska premiärläsas för en liten grupp intet ont anande barn. Vågar mig inte på att gissa hur reaktionen kommer bli.
Men jag hoppas på att dom små liven uppskattar konsthistoriska paralleller och språkliga finesser.

Lovar att någon kommer gäspa och säga "trååååååkigt" och nån annan "fuuuul biiiiild!". Du kan va ful, kommer jag att tänka då, men inte säga. Haha.

PEACEE.
/amanda

Badabadabada

Jag skulle inte klara mig utan mina dagliga morgonbad. Ibland skulle jag inte klara mig utan eftermiddagsbad heller. Jag är så frusen, förstår ni.
Jag tycker om att tina. Ner med fötterna i vatten som ryker och doftar melon. Känna hur det bränns och dunkar, och samla mig för att lyckas sätta ner resten av kroppen.
Ibland försöker jag frysa med flit, bara för att det ska göra sådär ont-skönt när jag kliver ner i badet. Tillexempel hade jag tänkt äta is en liten stund nu, och traska runt utan tofflor.
En vanlig typ kanske hade klarat det utan att frysa, men jag, jag förvandlas till en mer hudfärgad och spinkig version av morran om jag gör något dylikt. Alldeles genomfrusen, spridandes kyla omkring mig.

Om jag fryser utan att ha tillgång till ett bad, då blir jag deprimerad på riktigt. Jag känner faktiskt mest av allt för att grina, eller fräsa något argt till någon. Därför är det lite farligt att gå hemifrån för mig.
För det är mest hemma som jag kan bada. I skolan finns inget badkar för att tina upp elever som har frusit ihop innifrån. Därför måste jag bada på morgnarna, och sedan försöka hålla kvar värmeångan inombords resten av dagen.

Nu vet ni det.
/Amanda

Tråkig update

Lyssnar på Blondie och funderar på att fixa naglarna. Så kul är mitt liv.
Idag käkade jag sallad till middag, gör detta mig till en omanlig individ? Funderar dessutom på att regelbundet ta ett glas mjölk så att mina naglar slutar spricka hela tiden. Det gör faktiskt ont.
Seriöst, jag har blivit så jävla tråkig och frisk på senare tid. Larv.

Jaja. Nu blir det chill framför TV:n resten av kvällen. Puss
Amanda/Baby Spice

Posh - the return

Hej kära vänner!

Jag kommer med en ynklig liten ursäkt för att ha varit frånvarande så länge. Det är inte lätt att vara superstjärna..
Sedan sist jag skrev har jag hunnit vara i New York, Göteborg och idag de mest imponerande platser av dem alla, Forsmark och Österby bruk. Det är med en tregikomisk ton jag berättar att något som låter så pass spännande som att åka ner åttio meter under havet i en lång bergstunnel faktiskt, på riktigt, kan ha varit det absolut tråkigaste jag någonsin gjort. Där fanns sten, där fanns betong, och där fanns (det här var höjdpunkten) en bit inplastad uran, 1 kubikcentimeter stor. När vi sett alla dessa överväldigande tingestar var det verkligen på tiden att ta sig tillbaka upp. Vem vet, kanske hade vi annars fått härdsmälta av alla intryck?

För alla som glömt hur jag ser ut efter denna ack så långa frånvaro har jag bifogat en bild på hur Posh ser ut under Sporty Spice regi. Med lite tur kommer det kanske snart ett smakprov på hur Baby Spice ser ut under Geri's regi. Det är dock inget jag kan lova, bara hoppas på. Och låt mig avslöja att Baby har genomgått en smärre förändring på sistone...

image58

All världens kärlek
Posh

I wanna be in a band when I get to heaven

Haha, jag har världshistoriens skabbigaste hår. Alltså, det ser ut som en sån där havrekvast som man ställer ut till fåglarna på vintern. SÅ hett.

Nu ska jag fortsätta snygga till mig. Har jag berättat att jag är sämst i världen på att sminka mig? Jag har experimenterat lite med rouge. Så nu är jag orange/rosa på kinderna. Det är kul. Jag fattar verkligen inte hur man lägger rouge sådär snyggt så att man får kindben. Aja, får väl satsa på att skaffa mig en fin insida istället.
/Am

En svenskt tiger

Så heter den, en av sju vinnare på amnestys nationella filmfestival som avgjordes i Göteborg nu i torsdags. Den handlar om det som titeln pekar på, den tysta stigande fremlignsfientligheten. Sverigedemokraternas hastigt stigande medlemsantal har gjort oss alla förtvivlande och vi frågar nu oss själva "vad är det för värld vi bor i". Det var dags att sätta stop, eller åtminstone väcka människor från den hypnos av politiska slingrande ord som sverigedemokraterna har förstatt vår befolkning i. Utan att riktigt förstå det är det just detta som filmskaparna lyckas med. Kanske inte riktigt väcka hela befolkningen från sd:s hårda grepp men åtminstone få folk att tänka tanken "De kanske bara är ett enfrågeparti som lindar in sina budskap i politiska ord". Hur som helst så räckte det till en vinnande plats på filmfestivanen för Sveriges unga fiilmskapare.

Motiveringen lyder: "En spännande dokumentär som sätter fingret på behovet av att ta den växande främlingsfientligheten på allvar. Genom intervjuerna belyses frågan om allas mänskliga rättigheter och hur människors världsbild kan se helt olika ut. Efter filmen lämnas man med den talande tystnanden från en representant från Sverigedemokraterna som inte kan svara på frågan om hur den svenska kulturen hotas av människor från andra länder, trots att hon hävdar att den gör det."

De lyckliga och mycket stolta filmskaparna tog emot sitt diplom och trodde knappt att det var sant.

diplom

Torsdagen var en bra dag.

/M


Att vara naken är fult och fel

image55
Alla borde ha kläder på sig. Alltid. För det är inte naturligt att vara naken. Det är heller inte naturligt för ett kvinnodjur att inte vilja gifta sig med alla hon ligger med. Minst naturligt av allt är det för henne att ha kroppslukt. Eller, om hennes kroppslukt är vanilj, hallon eller möjligen rosvatten är det naturligt. Men annars är det bara äckligt.
Sådan är hon.
I sin tämjda form, det vill säga.
Ett vilt kvinnodjur däremot är både stötande och livsfarligt. Så passa er.

Kan mitt huvud sluta göra ont eller! jag är trött på att proppa i mig alvedon varje dag!


Jag har kommit på att jag letar efter fasta punkter i mitt liv just nu. Jag tycker att det ska bli jätte jobbigt att behöva byta sångpedagog eftersom min riktiga ska få barn.... bhuä, jag orkar inte engagera mig i att sjunga för nån ny..
Men, idag köpte jag en "lär dig spela gitarr bok" så det är vad jag tänker göra :D
Steppen gick väl sådär idag, anna var inte där så jag hade ingen att skratta med åt mina patetiska försök att snurra på ett paraply samtidigt som jag försökte sätta alla stegen på ett någolunda bra sätt. Jag gillart!
s

Mera fulheten

505404-54

Kan man annat än vara lycklig?

Don't you remember you told med you love me baby?

Jag har suttit och lyssnat lite på The Carpenters idag. Kanske inte det bästa jag någonsin hört, men jag fastnade lite på hela storyn. Jag läste en notis i DN om att Todd "I'm Not There" Haynes innan han slog igenom och blev lite större gjorde en dokumentär om Karen Carpenter och hennes död i anorexia med barbiedockor i alla roller. Enligt allvetande DN så skulle denna "Superstar - The Karen Carpenter Story" vara bättre än I'm Not There, och som ni förstår var jag ju tvungen att kolla upp detta.
The Karen Carpenter Story fanns på youtube så jag kollade. Alltså, det var väl ingen upplysande dokumentär som gav mig fördjupade kunskaper om the Carpenters, men den var grymt snygg trots keff kvalité och jag älskar ironin och kritiken i att använda en barbiedocka för att gestalta en kvinna som dog i sin kamp för att uppnå just det ideal som barbiedockan representerar.
Jag rekommenderar alla att se den. Del ett HÄR. Sen får ni klicka er vidare själva för att hitta resten.
För övrigt hade jag ingen aning att det var Carpenters som skrev Superstar, trodde det var Sonic Youth. Där ser man. Haha, när jag kollar på videon till SY's version blir det ganska uppenbart.. Anyway, SY gör den bättre. Eller vad tycker ni?

Sonic Youth:



the Carpenters:


Karen Carpenter dog när hon var 32 år. Hjärtat orkade inte med allt bantande och tydligen vägde hon runt 36 kilo när det var som värst. Det är inte bra. Verkligen inte.
Jag fastnade lite i hela storyn, och googlade en del. Hittade en massa gräsliga anorexiabilder på levande skelett med döda blickar. Det jag tyckte var lite mysko var att många av sidorna med bilder varnade för att bilderna kunde vara "triggande". Tydligen fanns det risk för att man skulle känna sig manad att sluta äta och ta iskalla duschar varje dag och på så sätt uppnå samma utseende. Till min glädje fann jag att det inte var vad som hände mig. Istället kände jag mig ytterst manad att springa ut i köket och hämta en glass. Det gjorde jag också.

Jag vet att jag gnäller en del över mina stora muskelbiffar till lår. Och det blir rätt ofta grönsaker och sallad till lunch. Jag har kanske lite lågt BMI och jag tycker verkligen att Twiggy är hur snygg som helst. Men, när jag tappade fyra kilo på jullovet utan anledning käkade jag aktivt upp mig igen och jag skulle aldrig riskera min hälsa för att bli smalare.
Om jag äter för dåligt blir jag både ynkligare, mer frusen och tröttare än vanligt. Och det är inget liv att gå runt och frysa och vara ledsen hela dagarna. Hur snygg man än är.

Dessutom är jag alldeles för tjurskallig för att tillåta mig falla för ett ideal som så tydligt är en produkt av det kapitalistiska (onda) samhället.

Puss från en klump på nästan 50 kilo
/Amanda

"Haha hon har ju damp!"

505404-53

Skulle flickor bete sig som pojkar förväntas bete sig skulle de tros ha damp. Det är värt att tänka på.

www.fulheten.com gjorde för övrigt min dag.

I love svennebanan-översättningar

Yes. Nu ska jag sova nån timme. Grymt schöönt.

Peppad på att sova. Sen peppad på att vara hemma imorn och göra klart mitt förbaskade fucking projektarbete. Det är en smärtsam process.
När jag är klar med det ska jag återgå till mina huvudintressen i livet. Aggresivt kurtiserande, tv-spelande, sprit och obskyr film. Haha, älskar mig.

Här får ni en bra lista över coola namn på uppföljare
3. The Cube 2: Hypercube
2. Rambo First Blood Part 2 (Första filmen heter Rambo First Blood)
1. Alla uppföljare som heter likadant som den första fast med 2: ÅTERKOMSTEN som undertext. Tex Mumien, Batman, Sökarna, Cocoon, Alien och Tusenbröder

Här får ni en lista över coola svenska översättningar på filmnamn som inte är på riktigt men borde ha varit det
3.
image50
2.
image51
1.
image52

Tar ingen som helst cred för bilderna. Hittade dem här.

/Amanda

Freaks me out




onsdag morgon 17.45

Jag är aningen förvirrad idag. Jag har inte haft koll på dagarna på hur länge som hellst och gått och trott att det är helg snart ett bra tag. Idag när jag kom hem från skolan gick jag och la mig för jag var trött. När jag sedan vaknar 17.45 tar jag på mig morgonrocken och går ner för att göra frukost. Jag blir lite fundersam när min lillebror sitter vid datorn, jag menar, vilken vettig människa gör det kvart i 7 på morgonen, för det var vad jag trodde klockan var. Helt omotiverat. Sedan är både mamma och elsa vakna och mamma lagar mat och pratar i telefon. Jag reflekterar inte över detta så mycket utan börjar bre mina mackor. Sen blir jag väldigt fundersam, jag kom nämligen inte ihåg någonting från gårdagen..... Jag frågar mamma om jag träffade henne igår och hon ser ut ungefär som om jag fått hjärnblödning eller nått liknande. Sedan säger hon: det är inte morgon sara, det är fortfarande tisdag.
whoa, det tog mig en hel timme att ställa om mig. Jag hatar att sova på dagen.
s

Skorna

Måste bara säga att skorna var de snyggaste jag någonsin sett. Jag har hyllat dem hela dagen. De är faktiskt fantastiska! 

Börjar jag signera nu kommer ju ingen att fatta vem det är som skrivit. 

G'Mornin.

Godmorgon kära läsare. Hur många är ni nu? Jag tror att ni är hela tre stycken, förutom oss fem skribenter. Där ser man!
Igår kom Anna Hatt/Posh Spice hem från USA, och som ni självklart förstår så är vi toklyckliga allesammans. Hon har köpt ett par totalgrymma sneakers som jag är lite sådär sinnessjukt avundsjuk på.
Men jag har hört att vi ska få presenter, så det jämnar ut sig.

Igår satt hela gänget minus Fanny hemma hos Sara och fikade. Det var underbart. Ni vet, kompisar är det bästa man kan ha, så skaffa sånna.

Idag kom reportaget om mig med i tidningen. Det var... Haha, ja vad var det egentligen? Det handlade om en konstig och överpeppad tjej som kläckte ur sig konstiga saker helt random och käkade nudlar hela dagarna. På pricken jag! Faktiskt. Det är det som är så roligt.
Jag läste det och garvade. Hahaha, vad konstig jag verkar! Sen slog det mig. Jag är ju precis sådär.
Läs här om ni vill.

"Jag har tillsammans med mina kompisar startat en blogg där vi skriver om det vi gör. Den heter amfsa.blogg.se."

/Amanda

HAHAHAHA

http://katastrofalaomslag.blogspot.com/

Ni bara måste läsa den bloggen. Trust me.

Amandapanda

Sublimera mera!

Vill bara hylla flickorna som stod bakom SUBLIMERA idag på sjömanskyrkan, det var verkligen hur bra som hellst! Det fanns inget dåligt och jag hade inte tråkigt en enda minut! Grattis till ett så bra genomfört projektarbete som det bara går! Fanny, Lisa, Johanna och Maria, ni är BÄST!
s

Morgon

Återigen sitter jag här, i skolan, klockan åtta. Varför? jo, för att jag hellre åker bil med mamma och sitter och väntar i en varm skola än att stå och frysa ihjäl i väntan på bussen. Faktum är att jag gillar skolan. Jag har jättemycket ångest över att behöva lämna den. Tänk på det, den trygga tillvaron, att alltid veta vart man ska på morgonen, alltid ha ett mål att gå mot. Jag vill inte kasta mig ut i det osäkra, inte än, jag är inte redo. Det är egentligen inte rätt att man ska behöva känna sådan ångest. Men jag går till skolan och får göra varierande, och i mitt fall, saker jag tycker är kul. Det är kul att veta att man varje dag kommer hem med lite ny kunskap. Från dagen jag slutar skolan kommer jag genast börja fördummas tills det att det bara är en bråkdel av mitt interlekt kvar. Jag menar, sedan jag slutade med framska har jag blivit sjukt mycket sämre på det, möjligheten finns ju att det även kommer bli så med allt annat. Visst ser jag fram emot studenten, men inte mot att sluta skolan. Jag gillar att utmanas varje dag, att alltid lära sig nya saker att träffa sina vänner. I love school, there i said it!



/M

Öhh du tjejen, vill du ha skjuts?

Det finns få saker som man blir så arg av som att vara rädd. 

Jag brukar inte tänka på att jag är rädd. Jag brukar tänka på att allt är lugnt. Sedan är det alltid någon som säger: Men, ska du gå ensam? Eller, du kan väl höra av dig när du kommit fram? Eller, jag betalar en taxi istället. 

Jag vill inte ta en taxi en kilometer. Jag vill kunna gå. Jag vill kunna gå hem på mitt i natten utan att bli arg över att jag inte kan använda båda mina hörlurar. Jag vill kunna gå hem mitt i natten utan att ha nycklarna i handen och utan att undvika att möta någons blick. Jag vill kunna gå hem mitt i natten utan att vara rädd varje gång en bil saktar in. Det är nämligen vad jag är. Varje gång en bil saktar in ökar jag stegen, närmar mig husväggen lite till och knyter handen hårdare runt nycklarna. När de frågar om jag vill ha skjuts måste jag börja trycka på telefonen, för att ringa till mamma. Men vad kan hon egentligen göra? Hon är mindre än jag är och framför allt finns hon endast i telefonen. Jag har lärt mig diverse saker om självförsvar. Ta tag, vrid om, ryck är ju en klassiker! Jag har hört rykten om diverse produkter så som färgspray och bälten man måste använda båda händerna för att få upp. Jag vet att man inte ska gå på bakgator och jag vet otroligt mycket att man inte ska följa med främlingar i bilar. Trots detta är jag rädd. Eller egentligen mest arg. Arg över att jag är rädd.  

If you have lots of friends, this can take up to one minute.

Kan man annat än älska facebook?

Lite som att vägra väga sig på kvällen.

Mor: Jag har dyslexi. 
Fanny: Jag med, dessutom ser jag dåligt.
Mor: Men gå till en optiker!
Fanny: Nej, de kanske säger att jag ser dåligt. 

Wihuu<3

Ikväll är det du är vad du äter på TV. Jag älskar det programmet! Det är så jävla roligt! Helt seriöst, en skvatt galen fascistkvinna med fäbless för alger och att mobba tjockisar. Tjockisar som typ dricker bearnaisesås istället för vatten och slickar sig om munnen när det äckliga bordet med all mat dom har smällt i sig på en vecka dukas upp.
Alltså, jag sitter och fnissar skräckblandat förtjust, konstant hela programmet.

Jag vet att jag är lite hemsk. Men jag har fetmafobi och försöker närma mig det farliga lite bit för bit. Såsom en kognitiv beteendeterapeut säkert hade föreslagit.

/Mandizz pandizz

Tips

Det finns så mycket omänsklighet i världen. Därför är det viktigt att hålla sig uppdaterad och protestera. Men det är också viktigt att krama sina vänner och berätta för dem hur mycket man tycker om dem. Annars orkar man inte.

Tänk på det.

/Am

Nu ska jag ta en promenad och sen ett bad, för jag fryser som fan

image49

Morgonupdate


Okej. Om en timme ska jag träffa tidningskillen. Det blir kul! Jag menar, jag tycker ju om att synas, prata och vara med på kort. Haha. Det är ju tre av mina favoritsaker att göra för bövelen!
Desstuom tänker jag nog promota den här bloggen. Så att vi får fler än åtta läsare...

I eftermiddag blir det pluggande. Jag sitter för tillfället med sjuans mattebok och försöker lära mig att dividera. Moget att jag struntade i det i sjuan. Men ni vet ju hur ungdomar är. Det är ångest hit och ingen förstår mig dit.

image48
Håhå jaja. När jag har pluggat klart ska jag spela No More Heroes. Det är så jävla kul! Snubben man spelar som har ful frilla, töntig jacka och är besatt av mexikansk wrestling. Haha, ni skulle ha sett mig igår när jag skulle döda en boss och slängde runt wii-kontrollerna i schyssta wrestlingmoves. Jag var så jävla inne i det! Jag gjorde till och med sånna där manliga "AAAARRGHHHHHH"-ljud och skrek "DÖÖÖÖÖ, jamen DÖÖÖÖÖ rå nån gång" när jag kastade mig runt framför TV:n.
Kanske var tur att ingen såg mig ändå, när jag tänker efter.


Peace!
Amanda

Amandas bild

Best tattoo ever!

image47


Bättre nu...

Jag vill gråta men orkar inte mer. Det känns så himla tomt och det känns som om han kommer komma tillbaka när som helst, men det kommer han inte. Aldrig mer kommer han komma tillbaka, aldrig mer kommer hankomma och vara så otroligt söt som har är/var. Vi kommer aldrig mer att gå på promenad och han kommer aldrig mer få uppleva sommaren och springa i det gröna gräset. Tomt, tomt, tomt känns det. Tårarna kommer ändå. Jag saknar dig som bara den, min älskade hund kom hem. Men ändå är det kanske det du har gjort nu, kommit till gröna ängar och massor med stora smörgåsbord uppdukade. Inte har du onte mer och du orkar springa hur länge och långt som helst. Du har kommit hem och du har det bra, men kvar är jag och det gör så ont.



/M

Jag vill inte se er jävla propaganda vart jag än går!!!!!!!

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHH! Jag har varit med om en skit konstig upplevelse idag!
Jag var på väg hem och gick på en gångbana inte så långt från där jag bor. Så ser jag sådana där fula klistermärken med nationalsocialistisk fronts äckliga propaganda på, och de sitter på varenda jävla lyktstolpe! Min fickkniv kom väl till pass och tillsammans gjorde vi stora skador på dessa lappar. Ingen text eller bild skulle finnas kvar när jag hade gått, tänkte jag. När jag har hållt på en stund märker jag hur en man ,som jag mötte innan jag upptäckte lapparna, springer mot mig och ropar. När han är ungefär 100 meter ifrån mig hör jag att han ropar "jag vill ha en sån där lapp! Kan du ge mig en?"
 WHAT?! jag skriker förnärmat tillbaka att jag tar ner dom. Han är oförstående och jag förtydligar och säger att det är skitpropaganda som inte ska sitta uppe. Då fattar han och skriker lite ursäktande "ojdå, ja då var det ju lite fel. Jag hade tänkt gå in på hemsidan." Jag svarar att det tycker jag att han ska låta bli att göra. Barsk var jag! Han skämdes nog och det tycker jag att han ska göra.
Det skrämmer oerhört mig att någon är beredd att springa ikapp en människa, långt dessutom, för att få en lapp med reklam för nationalsocialistisk front och jag är så glad att han fick skämmas och förstå att det faktiskt finns folk som inte delar hans åsikter, hur smygiga de än var. För det kändes vekligen som om han var en liten smygnasse som såg sin möjlighet att hitta någon likasinnad i tron på att jag satte upp dom där lapparna...
Jag blev så arg och ledsen och chockad. AAAAAAAAAAAAAAHHHHH!! Jag vill skrika!!!!
s

Mario Cart

image46Hihi. Jag bokade precis Mario Cart Wii. TV-spelskväll hos mig typ den 11 eller 12 april. Om jag är på bra humör kanske jag bjussar på lite glass och skumbananer.

Och just ja. Man får bara komma om man är snygg och inte har något emot att se lite cp ut med en vit plastratt.

/Am

Watermelon flavoured Sigmeund Freud Head Pops

Limegrönt och svart. Det är lätt mina favoritfärger.
Weezer är limegröna, tycker jag. Och Johnny Cash är färgen svart.

Den här morgonen har jag tagit ett lååångt, varmt bad, druckit superstarkt snabbkaffe, lyssnat på musik och planerar nu att gå och sätta mig framför TV:n i två timmar. Jag älskar mitt liv!

image45

Dessutom hade jag en helt störd dröm. Och jag hatar att jag inte riktigt kan släppa drömmar, utan känner ett behov av att analysera dem efter kursen Psykologi A.
Åh herregud, jag måste vara djupt störd. Och sånt vill man ju helst slippa tänka på.

Morgon

Nu sitter jag här igen och klockan är typ tjugo över åtta, jag har alltså suttit här i skolan och läst vår blogg i tjugo minuter. Det har nämligen varit uppdateringsexplotion här på bloggen, eftersom blogg.se har legat nere i några dagar har nu alla medlemmar panikuppdaterat. Men jag klagar inte, jag gillar att läsa om min vänners härliga men kanske ibland inte alls för heämdelserika liv. Men alltså, måste allt vara så himla händelserikt alltid då? om det alltid var så så skulle man inte uppskatta när det väl hände något. Dessutom uppskattar jag att sitta och bara deg framför en film av valfri genre. Sån är jag.

Btw Amanda är jag av denna anledning skitpepp på att läsa ditt "haka på-repotage". Det kan inte bli annat än bra, jag menar, du är ju liksom Amanda, min fru!


puss puss

Marielle

Modebloggen!

505404-44

Jag är skitbra på att modeblogga, och plötsligt känner jag bara vilken jävla rätt jag har att ägna mig åt sysslan!

För typ skitlänge sedan. Vad kan det vara?  I nian någon gång tror jag, tillverkade jag en nästan identisk klänning av muddväv vilken jag ärvt av mammas faster. Yes, I did! 
Jag har ingen aning om vem som tillverkat den där kopian, men uppenbarligen var personen cool nog för att någon skulle köpa den. Flera år senare! Alltså, alltså. Jag är lika upprörd (läs stolt) som när Idol snodde min styling.

Den kan så fint!

505404-42

Min dator fyller mer än gärna i saker själv. Mailadresser, vanliga adresser, telefonnummer, hemsidor, ja sådant den kan veta. Det känns dock lite overkill att försöka fylla i kontrollrutorna själv. Men det gör inget, jag är kär i min dator. Kan låta mystiskt, avstickande, något som man bör vara tyst om. Det är trots allt bara skor man har rätt att ha fetischer  för. Men jag läste någon stans att det är inne att tända på elektronik. Jag gissar att jag är en av de trendiga helt enkelt.  

Synth

Jag har kommit fram till att jag verkligen vill ha en synth. Jag känner nämligen att vi skulle kunna utföra stordåd, den där synthen och jag.
Jag vill nog ha synthfrilla också.
Betyder det här att jag håller på att bli synthare? Ungefär på samma sätt som när man får anorexia eller en envis förkylning?

Spännande.

/Amanda

Fan ta dig, din jävla jävulsjävul!

Ibland låter saker lite töntigare på svenska. Men, men mycket låter ju så jävla mycket snyggare och coolare på svenska! Varför pratar man aldrig om det? Man dissar svengelskan* för att den är ful. Inte för att svanska än så sjukt snygg! Men alltså hallå, jämför ordet exponerad med ordet exposed. Exponerad är fan så mycket snyggare!

Saker jag vill lära mig nu är latin. Men jag är dålig på språk så jag tänker inte.

Puss// Fanny




*Jag insåg faktiskt inte vad jag skrivit förrän jag skrivit det. Och då var jag ju tvungen att låta det vara kvar!

Nintendo

image41

Kommer bli en tokmysig helg för Baby Spice. Bortsett från ett högskoleprov och en modevisning tänker hon bara sitta i en mjuk soffa, med en flaska lightläsk och ett gäng skumbananer som sällskap och spela tv-spel som en idiot.
Because she's worth it.

Jag kan utan omsvep erkänna att jag är en fanboy, en riktig sucker för Nintendo. Och observera att det inte är jag på bilden ovan. Jag bara googlade "Nintendo Fanboy" och bruden där dök upp.
Men ni måste erkänna att den är ganska... kul.

/Amandapanda

Sur brud skriver av sig (fuck you you fucking fuck)

Hahaha, har totalt nada inspiration. Men jag vill blogga ändå. Taskigt läge.
Jag har kommit fram till att jag och min mun inte riktigt samarbetar. Eller kanske jag och min hjärna. För ibland vill jag säga saker i stil med "försvinn ur mitt liv innan jag kräks på din embarmliga lekamen, säg mig är det där ditt ansikte eller ett sår?" men säger typ "hihi, jaha" eller något liknande banalt.
Fast, det skulle ju vara jobbigt att kläcka ur sig allt ens impulser säger åt en. Man måste ju fungera bland folk och i möblerade rum också.

Men det är en svår balansgång. Jag menar, antingen kan jag ju stänga inne arga känslor och sätta mig och skriva arga blogginlägg eller kanske fräsa åt fel person då och då. Eller så vrålar och gormar jag som en tok och TOLERERAR helt enkelt inte pestiga människor. Skön känsla, men jobbiga konsekvenser.
Konsekvenser är det värsta jag vet. Sanning eller konsekvens? Varken eller tack, om du frågar mig. Jag vill hellre att någon slags övermänsklig supermakt drämmer till alla som jag inte tycker om hårt på käften tills dom skärper sig. Ja, ni hör ju själva hur mogen jag är.

Puss
Amanda

vår

Bara för att vara lite positiv i motsats till det förra inlägget så kan jag tala om för er att det är VÅR! Jag blir så glad när jag kommer hem och upptäcker att solen lyser så starkt att jag måste ta på mig solglasögon :D:D:D
s

skoltråk

Äntligen kan man logga in här. Under tiden bloggen har varit nere har jag hunnit börja skolan och tröttnat på den. Det hade jag i och för sig tröttnat på redan innan jag började men ändå. Jag tror bestämt att jag blivit den lilla sura som sitter i ett hörn i klassrummet och är butter över allt vi ska göra. Jag ska bättra mig.
s

Är det bara jag?

Eller har inte blogg.se fungerat för någon annan heller?

Jag är inte driven och målmedveten, jag är snarare en motståndare till de två begreppen. Det har lett till att jag fått en ångestklump i magen och att jag tittat på Filippa Barkklipp på youtube hela eftermiddagen. Det var så jävla lätt värt det! 


Oh shit, jag måste bli cool, snygg och få en grym vardag

image40

Oj. Fick precis ett mail med en förfrågan om vår kära lokaltidning får göra ett "haka på"-reportage om mig. Prestationsångest KANSKE. Jag har inte världens mest spännande vardag.
På torsdag, när på-hakandet ska äga rum hade jag typ tänkt gå i skolan och sen plugga, pimpla lite rödvin och spela tv-spel resten av dagen. Fan.
Alltså jag är smickrad som satan och det ska bli skitkul, om det nu blir av. Men alltså, näe, vem vill läsa om mig? Jag kommer säga något fånigt och bli ful på alla bilder! Jag lovar! Huu huu. Jag är bra på att säga fåniga saker.
Men killen som ska göra reportaget är snäll och jag känner ju faktiskt honom. Haha, jag får säga att jag vill korrekturläsa eller nåt. Också får jag träna på coola monologer. Jag vill låta som en Tarantinokaraktär!

Hmm.

Förvirrade hälsningar från Amanda

Till Posh

Om du läser detta vill jag bara berätta för dig vad du har missat här hemma, främst i skolan.
Vi har:

- bestämt att vi ska ha prov vaje vecka till vecka 19
- spela upp en teater som arbete på svenska b (du är i min grupp, övriga i den är Jessica, ida, Lisa, Byman och Lotta)
- bråkat om vilket sorts prov vi ska ha (ingen vill ha muntligt)
- jag har lagt ut tjugo kronor till dig
- 27 dresses
- 300
- MIG!


Kom hem vi saknar dig, jag ser mig ju om efter om du är där men sen slår det mig "hon är ju ute och roar sig"

/M


300 spartaner

Nu var det sjukt länge sen någon skrev något här. Jag tar därför på mig att uppfylla den uppgiften. Eftersom jag inte har så mycket att komma med tänker jag tala väl om den bästa filmen för tillfället, nämligen 300. Jag menar 300 män i y-front och röd mantel, what's not to like? att de dessutom har övermänskilga krigskunskaper och slår ner (nästan) en arme på närmare en miljon då de själv bara är 300. 300 av de tappraste, ädlaste, bästa spartaner som fanns! LÄNGE LEVE LEONIDAS AND HIS 300!

dessutom har filmen några av de bästa repliker som går att finna i den filmiska världen.

sagt när perserna hotar spartanerna med att deras pilar ska täcka himlen "So much the better, we shall fight in the shade"

sagt när perserna gör ett anfall "Give them nothing but take from them everything!"
och
"Today,no spartan dies"

" Before this war is over, the world will know, a few stood against many."

image39

RSS 2.0